Advisering
Door de in het verleden opgedane kennis van Nathalie en Robert, is Gras Finance de partner die u inschakelt als het aankomt op advisering op zeer uiteenlopende gebieden. Zowel Robert als Nathalie hebben verschillende bedrijven van binnenuit gezien. Ze maakten groei en krimp mee, en werkten bij verschillende type bedrijven van handel, tot productie en dienstverlening.

 • Begeleiden bij Financieringen
  Sinds de economische crisis in 2007 zijn banken en allerlei andere instellingen zeer voorzichtig met het verstrekken van Financieringen. De aanvrager dient zijn zaken goed op orde te hebben. Om ervoor te zorgen dat uw financieringsaanvraag een succes wordt, geven wij u graag advies. Wij kunnen bijvoorbeeld samen met u de Financieringsaanvraag voorbereiden en ervoor zorgen dat door de structuur en de opbouw van de aanvraag er een grotere kans bestaat dat de aanvraag wordt goedgekeurd.
 • Advisering bij investeringsbeslissingen
  Op een bepaald moment kunt u besluiten om een deel van uw geld te investeren. Dit kan zijn in machines, in aandelen, in obligaties of bijvoorbeeld in vastgoed Het uiteindelijke doel van een investering is om geld te verdienen. Wilt u advies over investeringsbeslissingen, neem dan gerust contact op met Gras Finance.
 • Opstellen van exploitatiebegrotingen en liquiditeitsprognoses
  Bij het opstellen van een exploitatiebegroting maakt u een overzicht van verwachte kosten en baten. Aan de hand hiervan bepaalt u of uw bedrijf winst of verlies gaat maken. Bij het maken van een liquiditeitsprognose maakt u een overzicht van uw toekomstige uitgaven en inkomsten. Zo op het eerste gezicht lijken deze twee begrotingen erg veel op elkaar maar als u verder in de materie duikt ziet u dat er wel degelijk een verschil is. Om u te helpen bij het maken van deze twee begrotingen en het verschil tussen de twee duidelijk te maken helpen wij u graag.
 • Advisering en begeleiding bij starten, uitbreiding, inkrimping en beëindiging van ondernemingen
  Er zijn vele redenen om een eigen onderneming te starten, er zijn er echter even zoveel om deze onderneming te beëindigen. Om te bepalen of u inderdaad uw onderneming wilt beëindigen of misschien wel aan een van uw kinderen wilt overdragen, maar ook als u denkt uit te gaan breiden of in te krimpen staan wij u graag bij met een gedegen advies.
 • Due diligence onderzoeken
  Staat u of uw bedrijf aan de vooravond van een bedrijfsovername? Laat ons dan het Due Diligence onderzoek doen. Wij brengen aan de hand van een gedegen onderzoek alles voor u in kaart. Zo heeft u een duidelijk beeld van de risico’s maar ook van de kansen van de over te nemen onderneming.
 • Fiscale advisering
  Door de vele wijzigingen in het fiscale landschap die elkaar in rap tempo opvolgen is het voor u als ondernemer bijna niet meer te doen om op een correcte manier uw aangifte te doen.
  Ook hiervoor kunt u bij Gras Finance terecht.