Belastingdienst

Of we het nu leuk vinden of niet. Als ondernemer krijgen we allemaal te maken met de Belastingdienst.

rekenmachine en het woord tax in het gras

Volgens eigen zeggen kunnen ze het niet leuker maken maar wel makkelijker. Maar probeert u als ondernemer maar eens uw weg te vinden in het doolhof van alle belastingregels.

Om bij het begin te beginnen, als startende ondernemer kunt u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel maar dat maakt u nog geen ondernemer voor de belastingdienst. Hiervoor moet u namelijk eerst aan allerlei eisen voldoen.

Vervolgens heeft u als startende ondernemer recht op zelfstandigenaftrek en startersaftrek. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u wel aan het urencriterium voldoen. 

Snapt u het het nog??

En dan is er ook nog de aftrek van zakelijke kosten en de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). 

Om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft en zeker niet teveel betaald kunnen wij u als startende ondernemer ondersteunen bij het regelen van al uw belastingzaken.

Als Multinational zijn er weer hele andere belastingregels waaraan voldaan moet worden. Zou is daar de Dividendbelasting die ingehouden moet worden bij het uitbetalen van Dividend, Vennootschapsbelasting en allerlei rapportages waaraan voldaan moet worden. 

Ook hiervoor kunt u terecht bij Gras Finance. Tevens is het mogelijk om Robert Gras in te huren om dergelijke zaken voor u in orde te maken.

Gras Finance staat ook geregistreerd bij de belastingdienst als belastingconsulent.

Vennootschapsbelasting

Niet elke ondernemer hoeft aangifte te doen van vennootschapsbelasting. Heeft u echter een BV of een NV dan is het doen van aangifte van vennootschapsbelasting verplicht.

Bijna ieder jaar veranderd er wil iets aan het doen van de vennootschapsbelasting. Als u wilt dat u aangifte wordt gedaan door mensen met kennis van zaken en die altijd up to date zijn. Neem dan contact op met ons.

Omzetbelasting

Als ondernemer voor de btw moet u btw-aangifte doen. U geeft in uw aangifte de btw aan die u hebt berekend aan uw klanten, en de btw die u kunt aftrekken. Maar ja, welke BTW kunt u nu precies aftrekken en voor welke kortingsregelingen komt u allemaal in aanmerking. En hoe zit dat als ik zaken doe met het buitenland, gelden er dan andere regels? Ook met deze vragen kunt u terecht bij de specialisten van Gras Finance.

Inkomstenbelasting

geld met bloemen in het gras

Bent u ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan moet u aangifte inkomstenbelasting voor ondernemers doen. In uw aangifte vermeldt u uw winst uit onderneming.

Voor de inkomstenbelasting zijn er 3 bronnen van inkomen:

  • winst uit onderneming
  • loon uit dienstbetrekking
  • resultaat uit overige werkzaamheden

Bent u volgens de belastingdienst ondernemer voor de inkomstenbelasting? Maak dan vrijblijvend een afspraak om te kijken of wij u hierbij van dienst kunnen zijn.

Aanlevering voor een complete aangifte